Zrnková káva PERU Laguna de los Cóndores Mujeres Gr.1 - 100% arabica
Laguna de los Cóndores se překládá jako 'Laguna Kondorů'.
Družstvo sdružuje 460 malých farmářů, kteří pěstují odrůdy Bourbon, Catuaí, Caturra, Pache a Typica v nadmořských výškách 1800 až 2300 m.n.m. Káva se sbírá ručně, fermentace probíhá od 36 do 48 hodin a následně se suší na terasách.
Farmáři v provincii Luya v Peru jsou hrdí na své dědictví jako lidé z hor, kteří žijí tak vysoko v horách, jako létají kondoři. Mluví o svých předcích, Chillaos, jako o lidech, kteří byli díky svému životu mezi mraky ve vysokých Andách silní a „nezkrotní“.
Chuťový profil: mléčná čokoláda, jablko, hnědý cukr, vanilka
Balení: Premium Line 80, 300 a 1000g
Stupeň pražení:
Stupeň kyselosti:
Vhodná příprava:
Peru
Peru má výjimečný příslib jako výrobce vysoce kvalitních káv. Země je největším světovým vývozcem organické kávy Arabica. S extrémně vysokými nadmořskými výškami a úrodnou půdou produkují drobní zemědělci také některé úžasné speciální kávy.
Pro členy Cooperativa Cafetalera Laguna de los Cóndores je pěstování kávy již dlouho nedílnou součástí jejich života. Ženy se svému řemeslu věnují s dovedností a vášní. Výsledkem je káva prosáklá dědictvím se skvělým, víceúčelovým profilem šálku.
Laguna de los Cóndores se překládá jako 'Laguna Kondorů'. Farmáři v provincii Luya v Peru jsou hrdí na své dědictví jako lidé z hor, kteří žijí tak vysoko v horách, jako létají kondoři. Mluví o svých předcích, Chillaos, jako o lidech, kteří byli díky svému životu mezi mraky ve vysokých Andách silní a „nezkrotní“.
Podle legendy byli Chillaos první, kdo pěstoval kávu v tak vysokých nadmořských výškách a objevil neuvěřitelnou kvalitu, které lze v takových výškách dosáhnout. Členové družstva vnímají kávu jako své dědictví: zdroj energie, síly a odvahy pro své předky a nedílnou součást společenského, kulturního a ekonomického života pro členské farmáře.
Družstvo se zaměřuje na zlepšování kvality života a příjmů svých členů. Nabízí několik projektů určených ke zlepšení zdraví půdy, zvýšení kvality kávy a podpoře zdravého a šťastného života svých členů.
Novodobí obyvatelé mraků z Cooperativa Cafetalera Laguna de los Cóndores pěstují kávu na mnoha vrcholcích, kde jejich předkové pracovali po staletí.
Po selektivním ručním sběru třešní na strmých, často terasovitých svazích, farmáři zpracovávají třešně na svých vlastních farmách. Farmáři používají ruční rozvlákňovače k rozdrcení třešní a poté je fermentují po dobu 36 až 48 hodin v závislosti na okolní teplotě. Po omytí, aby se odstranily zbývající slizy, se pergamen položí na slunce, aby se usušil na malých terasách.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.