CASCARA

CASCARA – vysoká koncentrace vitamínů a antioxidantů

Cascara je považována za „SUPER ČAJ“.

 

Energeticky povzbuzující nápoj a sladká ovocná alternativa kávy.

Cascara je kofeinový čaj z kávových třešní. Aromatický, sladký a ovocný čaj se vyrábí z dužiny kávové třešně. Cascara je španělské slovo pro „skořápku“ a odkazuje na dužinu, která obklopuje kávová zrna. Chuť Cascary připomíná ovocný čaj s jemnými nuancemi medu, pomeranče a červených bobulí.

Kávová třešeň obsahuje kromě kofeinu také velké množství vitamínů a antioxidantů. 

Obsah kofeinu ve slupkách kávových třešní se liší podle pěstitelské oblasti, ale obvykle je vyšší než obsah kofeinu v kávovém zrnu. Kofein slouží pro kávová zrna jako repelent proti hmyzu a obsah ve skořápce je odpovídajícím způsobem vyšší.

Ale není to jen zvýšený obsah kofeinu, ale i vysoká koncentrace vitaminu B2 a antioxidantů, to co dělá z kávových slupek trendy nápoj vyhledávaný i mezi sportovci.

Nejprodávanější

CASCARA NEBE SKY
 
270 Kč
(241,07 Kč bez DPH)
CASCARA NEBE SKY
 
25 Kč
(22,32 Kč bez DPH)
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

Cena

25270
125270

Značky

Položek k zobrazení: 2
CASCARA NEBE SKY
22,32 Kč bez DPH
25 Kč / ks

Cascara – vysoká koncentrace vitamínů a antioxidantů Cascara je kofeinový čaj z kávových třešní. Aromatický, sladký a ovocný čaj se vyrábí z dužiny kávové třešně. 

723/20
CASCARA NEBE SKY
241,07 Kč bez DPH
270 Kč / ks

Cascara – vysoká koncentrace vitamínů a antioxidantů Cascara je kofeinový čaj z kávových třešní. Aromatický, sladký a ovocný čaj se vyrábí z dužiny kávové třešně. 

723/300

PŮVOD A HISTORIE

Než si kávová zrna najdou cestu k nám do Evropy, vyrostou na keři, pokrytém dužinou kávové třešně. Během procesu zrání dává sladká dužina pecku třešně - tedy kávového zrna - její aroma. Po sklizni se kávová třešeň oddělí od zrna. Slupky jsou sušené na slunci na betonových podlahách nebo tzv. vyvýšených postelích a získává se z nich přírodní a ovocný čaj z kávových třešní. V zemích původu kávy se od pradávna pije čaj z kávových třešní. Zejména proto, že jsou slupky levnější než samotná káva, byly dlouho nazývány jako „Káva chudáka“. Ve skutečnosti byl požitek z kávové třešně objeven dávno před požitkem z kávových zrn.

PŘÍPRAVA

Cca 20 g Cascary zalijte půllitrem horké vody (93 - 95 °C). Nechte působit 10-12 minut. Pro intenzivnější chuť stačí nechat louhovat déle. Poté slejte přes sítko nebo přefiltrujte přes papírový filtr. Vhodné je použít i french press.

Tip: Trocha medu podtrhne ovocné tóny cascary a dodá čaji velmi zvláštní chuť.

DOPRAVA ZDARMA