Jak si správně připravit kávu?
Při přípravě kávy se nabízí mnoho proměnných. Ale často se zapomíná na důležitost mletí čerstvé kávy. Je to faktor, který je při přípravě šálku dokonalé kávy na prvním místě, a proto by se měla káva mlít až těsně před svým spařením.
Zjistěte, jak vybrat stupeň mletí podle toho, jaký druh kávového nápoje připravujete.
Je zřejmé, že různé způsoby spařování kávy vyžadují odlišné stupně mletí. Záleží na výběru mlýnku kávy. Keramický mlýnek, na kterém lze nastavit stupeň hrubosti, mele kávová zrna velmi rovnoměrně, díky čemuž se namletá káva vyznačuje skvělou chutí a vůní. Keramické komponenty jsou odolnější vůči opotřebení než ocel, a tak keramický mlýnek zaručuje výsledky mletí stálé kvality po dlouhou dobu.
Extra jemně namletá káva je ideální pro přípravu turecké kávy, na espresso a moka kávu by měla být káva namletá jemně, na filtrovanou kávu a vakuově překapávanou kávu je třeba středně jemné mletí, naopak hrubě namletá káva je vhodná na french press.
Automatický kávovar dokáže kávu umlít rychle a účinně – jemně i středně jemně.
Nalezení správné rovnováhy mezi jednotlivými stupni mletí – jemným, středním a hrubým – povede k dokonalému zážitku z kávy.
Příprava
Jaká je správná teplota vody?
Teplota vody při zalévání namleté kávy nesmí nikdy být vroucí. Teplota by se měla pohybovat v rozmezí 90 – 94°C. Po dosažení varu vody v konvici, necháme vodu odstát cca. 20 sekund až 1 minutu. Poté kávu zalijeme a necháme 1 minutu odstát. Následně zamícháme.
Skladování
Kávu je nejlepší kupovat vždy čerstvě upraženou. Tím jsou zaručeny nejlepší chuťové vlastnosti. Káva by měla být vždy uchovávána krátkodobě se zamezením přístupu světla, vzduchu a vlhkosti.
Balení
Čerstvě pražená kávy v řadě SILVER LINE jsou plněny do stříbrných třívrstvých sáčků opatřených jednocestným ventilem.
Kávy řady PREMIUM LINE jsou baleny v třívrstvých kraftových sáčcích (papírový vzhled) s jednocestným ventilem a jsou znovu uzavíratelné aroma zipem.