Zrnková káva ETHIOPIA Suke Quto Gr.1, Guji, natural - 100% arabica

Pražená zrnková káva ETHIOPIA Suke Quto Gr.1 Guji

Guji zóna se nachází v regionu Oromia v jižní části Ethiopie. Do zpracovatelské stanice Suke Quto dodává kávu asi 171 malých farmářů. Zakladatelem farmy je Tesfaye Bekele. Původně vládní úředník přišel s nápadem zalesnit a osadit kávovníky oblasti, které byly zasaženy devastujícím požárem v 90. letech.

Kávovníky, které se geneticky řadí k prapůvodním odrůdám tzv. heirloom, se pěstují v nadmořských výškách 1800 až 2200 m.n.m. na vulkanických půdách bohatých na minerály.

Sklizené třešně se rozmístí na vyvýšené rošty, kde se pravidelně prohrabují a tím se rovnoměrně suší na slunci. Tento proces zabere 9 až 15 dnů. Následně se zpracují na loupacích strojích a zrna se dosuší na požadovanou vlhkost cca. 12%.

Chuťový profil: borůvkový džem, sušené švestky, broskve a černý čaj

Score: 86,5 bodu

Balení: Premium Line 80, 300 a 1000g

Stupeň pražení:

     

 Stupeň kyselosti:

  

Vhodná příprava:

         

Varianta
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
110 Kč / ks 390 Kč / ks 1 100 Kč / ks od 110 Kč / ks
Kategorie: Premium Line
EAN: Zvolte variantu
ETHIOPIA Guji Suko Quto natural
Novinka DOPORUČUJEME 👌

 

Pražená zrnková káva ETHIOPIA Yirgacheffe Tulise Gr.1 - 100% arabica 

Zatímco Etiopie je známá jako rodiště kávy, dnes zůstává miláčkem speciálního kávového průmyslu pro svou neuvěřitelnou rozmanitost chutí. Zatímco plná sledovatelnost byla v nedávné historii obtížná, nové předpisy umožnily přímý nákup. Spolupracujeme přímo s farmáři, abychom jim pomohli produkovat šarže specialit nejvyšší kvality, které jsou nyní zcela dohledatelné a přidávají hodnotu pro farmáře i pražírny.

Výjimečná kvalita etiopské kávy je způsobena kombinací faktorů. Genetická rozmanitost odrůd kávy znamená, že najdeme rozmanitost chutí, a to i mezi farmami (nebo uvnitř) s podobnými podmínkami pěstování a zpracováním. Ke konečné kvalitě přispívají kromě odrůd i způsoby zpracování. Posledními klíčovými ingrediencemi pro vynikající kávu v Etiopii jsou tradice výroby, které vytvořily genetickou rozmanitost, zpracovatelskou infrastrukturu a skvělou kávu, kterou si dnes užíváme.

Většina producentů v Etiopii jsou drobní zemědělci a většina pokračuje v pěstování kávy tradičními metodami. Výsledkem je, že většina kávy se pěstuje bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva se téměř výhradně pěstuje, sklízí a suší pomocí ručních systémů.

 V chuti pražené kávy najdeme borůvkový džem, sušené švestky, broskve a černý čaj

 

Balení: Premium Line 80 g, 300 g a 1000 g

 

Zrnkovou kávu vždy dodáváme čerstvě napraženou. Minimální trvanlivost je do 4 měsíců od data výroby.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola