VĚRNOSTNÍ PROGRAM - čím více kávy pijete, tím platíte méně

Pražená zrnková káva TANZANIA Henry & Partners AB 16/17 - 100% arabica

 

Farma se nachází v lokalitě Mbeya v regionu Songwe. Byla založena v roce 2013 naším kamarádem Láďou Kolářem. 

Farma má rozlohu 40 hektarů půdy, na které je vysazeno 83 000 kávovníků. Farma zaměstnává místní obyvatele, má vlastní zemědělskou techniku, staví budovy a také rybníky. Preferuje k přírodě šetrné hospodaření a podporuje druhovou diverzitu. Spolupracuje se zemědělskou univerzitou v Praze.

Káva se zpracovává mokrou metodou a následnou fermentací.

V chuti pražené kávy najdeme čokoládu, karamel, arašídy a ovoce.

Balení: Premium Line 80 g, 300 g a 1000 g

Stupeň pražení:

     

 Stupeň kyselosti:

   

Vhodná příprava:

         

 

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 809/80 809/100 809/300 Zvolte variantu
89 Kč / ks 890 Kč / ks 290 Kč / ks od 89 Kč / ks
Pražená zrnková káva TANZANIA Henry & Partners AB 16/17 - 100% arabica
DOPRAVA ZDARMA

Pražená zrnková káva TANZANIA Henry & PartnersAB 16/17 - 100% arabica

Vyzkoušejte čerstvě praženou kávu !

 

Tanzanie produkuje arabiku i robustu, přičemž první z nich tvoří až 70 % celkového objemu produkce kávy v zemi.

Většina arabiky v zemi se pěstuje v jižní vysočině, která zahrnuje regiony Mbeya a Songwe. Arabika se pěstije také v severní Tanzanii, mimo jiné na svazích hor Kilimandžáro a Meru. V severnějších oblastech země jsou hlavní pěstitelské oblasti Moshi, Arusha, Tarime a Kigoma. 

Jak jižní vysočina, tak severní části Tanzanie obecně dostávají vyšší úrovně srážek a mají nižší teploty, což má za následek ideálnější podmínky pro pěstování arabiky.

V závislosti na použité metodě zpracování může být tanzanská káva také kategorizována jako „tvrdá arabika“ (přírodní proces) nebo „jemná arabika“ (praný proces). Většina arabiky v zemi je klasifikována jako „jemná“.

Tvrdá arabika se sklízí, suší a mele. Většinou se vyrábí v regionu Tarime, hlavně proto, že tamní farmáři jsou více zvyklí pěstovat robustu, která obvykle prochází přirozeným zpracováním.

Oficiální tanzanské exportní třídy pro tvrdou arabiku jsou AAA, AA, A, B, PB, C, E, F, AF, TT, UG a TEX. Všechny jsou určeny jak velikostí zrn, tak hustotou, přičemž AAA je největší velikost obrazovky a TEX je nejmenší.

Káva z jižní vysočiny má obvykle střední tělo a střední úroveň kyselosti, stejně jako více tónů citrónové, čokoládové, květinové a ovocné chuti. Zejména tanzanská káva z bobulí je vysoce ceněna pro svou vysokou kvalitu.

Jemná arabika je klasifikována podle velikosti a hustoty zrn, kvality šálku, počtu defektů a vzhledu po upražení. Tyto kategorie se pohybují od třídy 1 do třídy 17; čím větší je velikost obrazovky, tím větší a kvalitnější. Většina tanzanské jemné arabiky je klasifikována jako třída 14 nebo vyšší, zatímco polopraná arabika je obecně klasifikována mezi 6 a 8.

Balení: Premium Line 80 g, 300 g a 1000 g

 

Zrnkovou kávu vždy dodáváme čerstvě napraženou. Minimální trvanlivost je do 4 měsíců od data výroby.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: