Pražená zrnková káva BRAZIL Doce Citrus, Sitio Vargem Grande, Caparao, Honey - 100% arabica
Farma Sitio Vargem Grande se nachází v regionu Alto Jequitibá - Caparao.
Káva se pěstuje v nadmořských výškách 1000 až 1400 m.n.m.
Farma má rozlohu 18 ha a pěstují se zde odrůdy Red a Yellow Catuaí, CatuCai a Yellow Caturra.
Farma Sitio Vargem Grande se nachází v nádherné horské oblasti, kde vlhký vzduch prodlužuje proces sušení kávových třešní a zvyšuje tak kvalitu. Díky vlhkému vzduchu cukry v kávě déle fermentují, což má za následek bohatší chutě.
Region Caparao zahrnuje 10 měst ve státě Espirito Santo a šest ve státě Minas Gerais. V tomto regionu je mnoho malých výrobců, kteří vášnivě experimentují s různými metodami zpracování kávy.
Často vyhrávají ceny v soutěžích speciálních káv a přispívají k pověsti prémiové brazilské kávy.
V chuti pražené kávy najdeme čerstvé ovoce, med, citron, pomeranč
Balení: Premium Line 80 g, 300 g a 1000 g
Stupeň pražení:
Stupeň kyselosti:
Vhodná příprava:
Pražená zrnková káva BRAZIL Doce Citrus, Sitio Vargem Grande, Caparao, honey - 100% arabica
Vyzkoušejte čerstvě praženou kávu !
Brazilská káva: speciální kávy pro znalce
Brazílie je známá pěstováním kávy a v této oblasti najdete místa, kde se kávová zrna vybírají se zvláštní péčí a u nás praží. Tyto kávy se mohou pochlubit extrémně bohatými chuťovými profily, ve kterých se harmonicky mísí jemná sladkost a ovocné tóny. Brazilské speciální kávy nabízejí náročným milovníkům kávy jedinečný kávový zážitek, při kterém mohou objevit skryté poklady brazilské kávové kultury.
Poznejte naši speciální kávu z Brazílie
Farma Sitio Vargem Grande se nachází v nádherné horské oblasti, kde vlhký vzduch prodlužuje proces sušení kávových třešní a zvyšuje tak kvalitu. Díky vlhkému vzduchu cukry v kávě déle fermentují, což má za následek bohatší chutě.
Tyto speciální kávy jsou vyráběny zpracováním „medem“. Po sklizni se kávová zrna suší 20-30 dní na betonové lavici a poté se proces ukončí umělou elektrickou sušárnou, dokud vlhkost nedosáhne 12 %. Na farmách se káva suší ve stínu, ve sklenících a na afrických záhonech s ochranou proti chladu.
Farma Sitio Vargem Grande se rozkládá na 18 hektarech. Jejich aktuálně prodávaná káva pochází z odrůd Red a Yellow Catuaí, CatuCai a Yellow Caturra.
Seznamte se s farmářem Renato Assumpção
Renato Assumpção je nejmladším výrobcem poslední generace a již má certifikaci Q-Arabica. Testuje a hodnotí kávu všech rodin a pomáhá jim určit, které odrůdy mají největší potenciál v závislosti na plodině. Členové rodiny spolupracují a sdílejí znalosti a metody zpracování, aby dosáhli nejlepších výsledků.
Region Caparao zahrnuje 10 měst ve státě Espirito Santo a šest ve státě Minas Gerais. V tomto regionu je mnoho malých výrobců, kteří vášnivě experimentují s různými metodami zpracování kávy. Často vyhrávají ceny v soutěžích speciálních káv a přispívají k pověsti prémiové brazilské kávy.
Země: Brazílie
Oblast: Minas Gerais
Balení: Premium Line 80 g, 300 g a 1000 g
Zrnkovou kávu vždy dodáváme čerstvě napraženou. Minimální trvanlivost je do 4 měsíců od data výroby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.